Ez a közös a rendkívül sikeres emberekben!

A kosárlabdázó legenda, Michael Jordan egyszer azt mondta: “Én már életemben számtalanszor elbuktam, ezért lettem sikeres.” Miközben mindenki kiveszi részét a sikerekből és a kudarcokból, magát a sikert nem mindenki definiálja egyformán.

Néhányan karitatív tevékenységgel jutnak el a sikerhez, másoknál a siker a gyermeknevelésben teljesedik ki, megint mások egy cég vezérigazgatói posztjának elnyerését tartják igazi sikernek. Attól függetlenül, hogy hogyan határoznánk meg ezt a szót, a sikeres embereknek vannak bizonyos tulajdonságaik, melyek megegyeznek.

Becsületesség

Mondják, becsülettel tegyük a dolgunkat, mégha senki nem is látja. A sikeres emberekről általában elmondható, hogy becsületesek és amellett, hogy sikerek elérésére törekszenek, nem mondanak le arról, hogy az erkölcsi iránytűjük vezesse őket. A becsületes ember hosszútávon jóval több sikert képes elérni.

Szenvedély

“Inkább meghalok a szenvedélytől, mint az unalomtól” – mondta Van Gogh. És milyen igaza volt! A rendkívül sikeres emberek hajlamosak nagyon szenvedélyesen hozzáállni egyes tevékenységekhez, nagyobb eséllyel lesznek sikeresek, mint azok, akik csak félgőzzel, kelletlenül teszik a dolgukat.

Kreativitás

Albert Einstein szerint a kreativitás az intelligencia szórakozása. Még a leganalitikusabb személyiség is rendelkezik valamilyen szintű kreativitással. A kreativitás révén sikeresnek lenni azt jelenti, meg kell tanulnunk a kereteken kívül gondolkozni. A legzseniálisabb üzleti technikák, a legtöbb úttörő találmány mind a kreativitásból és a fantáziából születik.

Kockázatvállalás

Azon lehetőségeknek garantáltan 100%-át elveszítjük, melyekkel nem élünk. A sikeres emberek nem adják fel a nehézségek miatt, hanem kockázatot vállalnak. Minél többet hajlandók kockáztatni, annál nagyobb a potenciális jutalmuk. Ne félj kipróbálni egy új szemléletet a munkahelyeden, egy új megközelítést! Megnyitni egy üzletet óriási kockázat lehet, de óriási sikert is rejthet magában!