Miért kérnek ilyen sokan pénzügyi tanácsadást a Grantis-tól?

Anyagi biztonságunk és pénzügyi stabilitásunk rengeteg tényező függvénye, ezek meghatározásában pedig egy pénzügyi tanácsadás rengeteget segíthet. Sokan vélekednek úgy, hogy legfőképp az aktuális bevételeik határozzák meg a financiális jólétet, ám hosszú távon a helyesen eszközölt befektetések jóval nagyobb jelentőséggel bírnak. Különösen igaz ez olyankor, amikor nem szentelünk elegendő figyelmet az életszínvonalunk elinflálódására, azaz a folyamatosan növekvő bevételeinket is rendszeresen feléljük. Sajnos még mindig gyakorta tapasztalható, hogy pénzügyi kérdésekben inkább saját magunk szeretjük meghozni döntéseinket, ám ez számtalan esetben problémákhoz vezethet. A grantis.hu független pénzügyi tanácsadói a konzultációk során személyre szabottan keresik meg a legoptimálisabb eszközt céljainkhoz. A külső, objektív nézőpont és az évtizedes tapasztalat pedig hatalmas könnyebbséget jelenthet, a megbeszélések során kapott intelmek pedig akár sorsfordító hatással is bírhatnak a jövőnkre nézve. Az anyagi helyzetünket befolyásoló elhatározásainkat ugyanis minden esetben érdemes több szempont alapján is vizsgálni, ez pedig laikusként a legtöbbünk számára megoldhatatlan feladatnak bizonyul. Egy pénzügyi tanácsadás keretében ugyanakkor minden kérdésünkre választ kaphatunk.

Milyen tényezőkre kell különösen odafigyelni a befektetési lehetőségek vonatkozásában?

Anyagi ügyeinkben meghatározó, mikor úgy döntünk, itt az ideje valamiféle megtakarítási formának. Ez az első és legfontosabb lépés az financiális biztonságunk megteremtésében és ha már idáig eljutunk, akkor elmondhatjuk, tudatosan állunk hozzá a témához. Ám ahhoz, hogy az akarat végül elérje a célját és hosszú távon azt az eredményt kapjuk, ami előzetesen megfogalmazódott bennünk, rengeteg szempontot elemezve kell döntenünk. Ma ugyanis szinte megszámlálhatatlan mennyiségben állnak a rendelkezésünkre befektetési lehetőségek és ezek közt meglelni a legoptimálisabbat bizony embert próbáló feladat. Épp ezért egy pénzügyi tanácsadás keretében nem csak azon van a hangsúly, hogy mennyi idő alatt mekkora hozamot szeretnénk, hanem a szakértők azt is vizsgálják, mely metódussal érhető el ez a legkomfortosabban. Tudniillik egyáltalán nem mindegy, mekkora összeget tudunk havonta félretenni, hosszú távlatokat nézve. Kizárólag az aktuális helyzetünk alapján hiba lenne ezt meghatározni, hiszen lehet, hogy a közeljövőre vonatkozó terveink (például egy lakásvásárlás, vagy épp családalapítás) alapjaiban rendezik át a költségvetésünket. Ráadásul a szerződéseinket mindig komplex egészként kell kezelni és ezt a rendszert ajánlott hozzáigazítani a célokhoz. Egy személyes portfólióban a kockázatviselési szolgáltatásoknak éppúgy helye kell legyen, mint ahogyan az öngondoskodási formáknak. Ennek a kényes egyensúlynak a megteremtése a pénzügyi tanácsadás egyik legfőbb feladata és sok esetben csak a konzultációk során derül fény arra, miszerint meglehetősen rossz irányba indultunk volna el önállóan. Nem szabad ugyanis megfeledkeznünk arról, hogy befektetéseink évekre, évtizedekre szóló elköteleződést jelentenek és kellő eredményt csak a számunkra legalkalmasabb eszközökkel érhetünk el.

Egy pénzügyi tanácsadás más konstrukciók megválasztásánál is segít

Gyakorta még ennél is nagyobb dilemmát okoz, hogy külső szakértő útmutatását kérjük, amikor egyéb pénzügyi szolgáltatásokról van szó. Jellemzően ilyenek a kockázatviselési formák, illetve a hitelek. Előbbinél általában azért vagyunk hajlamosak inkább önállóan dönteni, mert a különböző biztosítások látszólag egyszerű felépítéssel bírnak és aránylag jól átláthatók. Valójában azonban épp az apró részleteken múlik, mennyire leszünk elégedettek és egy káresemény bekövetkeztekor valóban hathatós segítségre számíthatunk-e. Egy pénzügyi tanácsadás keretében az egyéni élethelyzetünknek legmegfelelőbb csomagok kerülnek kiválasztásra, így biztosak lehetünk benne, hogy baj esetén nem maradunk védtelenek. A legérzékenyebb téma ugyanakkor kétségkívül a hitel. Ennek kapcsán nem csak azt kell precízen meghatároznunk, miszerint az adott konstrukció vajon hosszabb távon sem jelent-e túlságosan nagy terhet, de vizsgálni kell azt is, hogy a céljaink valóban indokolttá teszik-e alkalmazását. Ezt a kényes feladatot objektíven kell végrehajtani, az érzelmi alapokon meghozott financiális döntések gyakorta nem megfelelően átgondoltak.

Mi alapján válasszunk pénzügyi tanácsadást?

Természetesen egy ilyen konzultáció teljes mértékben bizalmi kérdés. Anyagi helyzetünkbe és a jövőbeni terveinkbe nem szívesen avatunk be akárkit. Ezért aztán nagyon fontos, hogy a legmegbízhatóbb pénzügyi tanácsadás mellett tegyük le a voksunkat. A Grantis nem csak évtizedes tapasztalatának hála vált népszerűvé. de függetlenségének köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy csak a mi érdekeinket tartják szem előtt. Ráadásul segítségükre folyamatosan, még a szerződéskötést követően is számíthatunk, ez pedig egy olyan előny, amivel mindenképpen érdemes élnünk.