Milyen cipők legyenek minden divatimádó gardróbjában?

Amikor cipőt választunk a divat szerelmeseiként, gyakran teljesen elvesztjük az eszünket, és olyan darabokat is megveszünk, amiket valószínűleg soha, vagy maximum egyszer fogunk felvenni egész életünkben. Ez aztán semmi másra nem jó, mint hogy a soha nem hordott cipő foglalja a helyet, és nem lesz hova tennünk a valódi kedvenceinket. Hogyan döntsük el tehát, hogy mire is van valójában szükségünk, ha cipőről van szó? A válasz egyszerű. Be kell szerezni azokat az alapdarabokat, amelyek a legtöbb szetthez passzolnak. Ezzel garantáljuk magunknak, hogy hordani is fogjuk őket.

Négy évszakos alapdarabok

Klasszikus alapdarabok minden évszakra léteznek. Ezek azok a lábbelik, amelyek már tíz évvel ezelőtt is divatosnak, sőt menőnek számítottak, és azóta is töretlen csúcstartók a trendek és a stílus világában. Jellemző rájuk általában az, hogy habár a formájuk alig változik, a színűk és az anyaghasználatuk követi a trendeket. Viszont érdekes módon midig pont annyira, hogy ezzel nem válik később divattalanná az alapdarab, hanem csak tovább gazdagítja a klasszikusok világát. Pontosan ilyen cipőféle a sneaker is, amely egyetlen divatimádó hölgy minden évszakban is hordható ruhatárából sem hiányozhat. Ezek a cipőket hordhatjuk nadrággal, szoknyával, valamint ruhával is. Univerzálisak kényelmesek és nélkülözhetetlenek. A másik hasonló lábbeli a chelsea csizma. Egyrészt mindenféle évszakhoz kapható belőle megfelelő stílus is típus, másrészt a vagánytól az elegánsig találkozhatunk a különféle formáival, ezért szinte minden alkalomra hordhatóak.

A tél „must have” cipői, amik soha nem fognak kimenni a divatból

Amikor beköszönt a kemény tél, akkor már nem biztos, hogy a sneaker és a chelsea lesz a legjobb választás, ha igazán meleg, kényelmes és csúszásbiztos lábbelit szeretnénk. Erre a legjobb megoldás, ha beszerzünk egy bakancsot vagy egy hótaposót. Esetleg mindkettőt. Előbbiekből a legjobbak évtizedek óta stílusosnak számítanak. Például a Dr. Martens lábbelijei, amelyek a kezdetek óta szinte semmit nem változtak, viszont rengetegféle verzióban kaphatóak, ezért azoknak is akad bőven választanivaló, akik szeretik az elegánsabb megoldásokat. A Martens nem csak stílusos, hanem egy ikonikus is. Időtálló lábbeli, amely minden olyan nőnek kell, hogy legyen a cipőtárában, akik szeretik a legendás darabokat. Lehet virágos festésű, vagy épp az aktuális trendi fémes színben tündöklő. Pár év, és lehet, hogy a metál színű lábbelik trendje elmúlik, de ha Martensben van ilyenünk, az akkor is menőnek fog számítani, amikor már évekkel túl vagyunk a fémes cipők divatján. Igaz kevésbé kultikus, de hasonló a helyzet egy jó női hótaposóval is. Ezeket a típusú cipőket általában akkor hordjuk, ha nagy a hó, és kültéren tartózkodunk sokat éppen, például kirándulni megyünk, vagy egy téli vásáron veszünk részt. A hótaposóból a jól megválasztott darab ugyanolyan értékkel bírhat, mint egy Martens katonai bakancs. És mivel rengetegféle fazon kapható, ezért érdemes olyat nézni, ami univerzálisan viselhető többféle ruházathoz. Ez rá ugyanis a garancia, hogy tényleg gyakran fel tudjuk venni azt még évekig. A hótaposók választékának széles modellkínálatát több internetes áruházban is megtekinthetjük.