Morgan Freeman hollywoodi sztár méhmenedékké alakította tanyáját

Morgan Freeman úgy döntött, hogy 124 hektáros charlestoni tanyáját méhmenedékké alakíttatja át. Az Oscar díjas színész 26 méhkaptárt importált a tanyára, valamint méhbarát magnóliafákat és levendulát ültetett az ingatlan területére. Freeman elmondása szerint a méheket Arkansasból szerezte, és azt is elmondta, nem használ védőfelszerelést a rovatok etetése közben.

A 81 éves színészóriás, akit olyan filmsikerekben láthatott a közönség, mint a Bakancslista, A remény rabjai, vagy a Batman-trilógia, már 2014-ben beszélt a méhészettel kapcsolatban egy népszerű talkshowban.

„A méhcsaládok rémisztő ütemben tűnnek el, különösen ebben a megyében”

– mondta Freeman egy másik, Larry Kingnek adott interjújában.

„Olyan mértékben veszítjük el a méheket, hogy most már a tudósok is azt mondják, ez veszélyes.”

Morgan Freeman 2014-ben a The Tonight Show keretein belül beszélt új hobbijáról, Jimmy Fallon-al. Elmondta, hogy a méhek megvédése az egészséges környezet megtartásához miért is elengedhetetlen.

A Vermonti Egyetem tanulmánya szerint a vadon élő méhpopulációk 23 százalékkal csökkentek az Egyesült Államokban 2008 óta.

Morgan Freeman gyermekként Charlestonban élt nagymamájával, a most átalakított birtokot 1991-ben vásárolta meg szüleitől.