Nem kell pánikba esni, de az ausztrál fizikusok bebizonyították, hogy a valóság nem létezik!

Készüljön fel a sokkra! Két ausztrál fizikus által elvégzett kísérlet eredménye szerint, a valóság nem létezik.

Nincs min meglepődni: a számunkra ismert világ – nagyon furcsa dolog, legalábbis kvantumfizikai szinten.

Andrew Truscott és Roman Khakimov, az ausztrál nemzeti egyetemtől atomokat használtak, hogy a gyakorlatban bemutassák John Wheeler elméleti kísérletét.

Arra keresték a választ, hogy egy anyagi részecske miért viselkedik másképp egy adott pillanatban.

Egy bonyolult és drága tudományos felszerelés segítségével Truscott és Hakimov csapata egy hélium atomot átejtett egy pár ellentétesen terjedő lézersugáron, amely egy rács mintát hozott létre.

Véletlenszerű időközönként  egy  lézersugarat adtak hozzá, hogy újraegyesítsék a pályákat, vagyis a kvantum szintjén úgy tűnt, mintha egy atom két különböző úton haladna a sugár mentén. Amikor a második fényrácsot eltávolították, úgy tűnt, mintha az atom egyetlen sugár mentén választott volna útvonalat.

Hahó, itt vannak? Nem fáj a fejük? Ilyen előfordulhat, ha a kvantumfizikáról van szó.

Ezt mondta erről a témáról maga Truscott:

Ha ragaszkodunk ahhoz az állásponthoz, hogy az atom valóban egy meghatározott utat vagy utakat választ, akkor be kell ismernünk, hogy a jövő mérése befolyásolja az atom múltját. Az atomok nem helyeződtek át A pontból B pontba. A hullámszerű, vagy részecskeszerű viselkedése csak akkor jelentkezett, amikor azokat az útjuk végen mértük meg.

A józan ész azt mondja, hogy az atom vagy az egyik, vagy a másik úton haladt, függetlenül attól, hogy az hol jelent meg, viszont a fizikai kísérlet erről mást mond.

Hogy az atom egy, vagy két útvonalon haladt, ez csak attól függ, hogy hogyan mérik azt a mikroszkopikus útjuk végén, azaz ebből az következik, hogy:

a valóság nem létezik, amíg nem nézzük meg azt.

Ha ez könnyebb az Ön számára, emlékezzen rá, hogy ez a kísérlet csak kvantum szinten érthető és gyakorlatilag nem alkalmazható a mindennapi életben. De azt is mutatja, hogy a téridő anyaga őrült és érthetetlen.

Amúgy nem kell aggódni: a valóság nem létezik! De mit jelent ez?  Valószínűleg az igazság egyszerű: amiben hiszünk, azt látjuk! Tehát nincs több fájdalom: a világ olyan, ahogy azt mi magunk érzékeljük!

Ossza meg ezt a felfedezést barátaival! Nem árt, ha ők is tudják!