6 dolog, amit nem érdemes elmesélni az ismerősöknek! Van ami csak rád és a szűk családra tartozik!

Amikor boldogok vagyunk azt szeretnénk, hogy mindenki tudjon róla, pedig a boldogság csak az irigy szemektől távol bontakozik ki igazán. Egyes dolgokról nem érdemes másoknak beszélni, nem tartozik minden az ismerősökre és a kolléganőkre.

A családi dolgokat csak a pároddal, vagy a szüleiddel beszéld meg, mert rájuk tartozik. A kívülállók sokszor irigyek, rosszindulatúak, nem érdemes mindent az orrukra kötni.

1. A jövővel kapcsolatos terveink

A hosszútávú tervekről van szó, amelyeket nem kell elmondanunk senkinek, főleg ha most kezdjük tervezni őket.
Először is vannak olyan tervek, amelyek már az elején füstbe mennek, mert túl sok kritikát kapunk, másodszor pedig, ha jóvá lettek hagyva, akkor már kevesebb az érdeklődésünk irántuk.

2. A jócselekedetek

A legtöbben azt mondják, hogy bármilyen jócselekedetet titokban kell elvégezni és akkor kapunk is érte valamit. Azok az emberek akik elmondják mindenkinek, hogy ők jó dolgokat cselekednek és bármikor segítenek, nem csodálatot, hanem megvetést váltanak ki másokból.

3. Magánélet

Az életünkről sem kell beszélnünk, nem tartozik az ismerősökre, hogy milyen a magánéletünk.

4. Lelki tudás

Amit te tudsz, nem biztos, hogy más is tudja, de nem kell dicsérned magad, mert ami belül van az úgyis kisugárzik.

5. Családi problémák

Ha feleség vagy, akkor ne beszélj azokról a dolgokról amikkel nem vagy megelégedve a férjeddel kapcsolatosan, ha pedig férj vagy, akkor ne mondj semmi rosszat a feleségedről, mert ilyen módon úgysem oldódnak meg a problémák. A család akkor erős, ha minden probléma a családon belül oldódik meg.

6. Mások tettei

Bepiszkolhatjuk a cipőnket és sajnos a lelkünket is. A lelkünk piszkos lesz a pletykáktól, attól ha mások sikertelenségéről beszélünk, ha elítélünk másokat és a csúnya szavaktól is.

Sok kellemetlenségtől megkímélheted magad, ha nem mesélsz el mindent mindenkinek. Beszélgess a szeretteiddel, ők meghallgatnak és jó tanácsokat adnak.