A tudósok bebizonyították, hogy az imádkozásnak hatalma van, amely gyógyítja a betegségeket!

Doktor Andrew Newberg, az Egyesült Államokban található Thomas Jefferson Egyetem professzora elvégzett egy mágnesesrezonancia-képalkotásos eljárásos kutatást, és megállapította, hogy az ima és a meditáció meglepően hatékonyak.

Amikor ezeket a gyakorlatokat rendszeresen végezzük, az agyunk növeli a frontális lebenyek és a nyelvterületek aktivitását, ahogy az a kommunikáció során is történik.

Ezt úgy kell érteni, mintha ez egy fizikai fejlesztőtorna lenne az elme számára, ami különböző betegségekből való kigyógyulásához és még az agy fejlődéséhez is vezet.

Jó, hogy nem kell szerzetesnek vagy apácának lennünk ahhoz, hogy élvezzük az ima és a meditáció által kínált előnyöket.

Vigyázzunk magunkra, értékeljük az élet minden pillanatát, és akkor egészségesek lehetünk!

Annak megállapításához, hogy ezek a gyakorlatok valóban fontosak és hasznosak, Dr. Andrew a következő kísérletet hajtotta végre:

Idősebb embereket invitált a kísérlethez, olyanokat, akiknek memóriaproblémái voltak, hogy részt vegyenek a tanulmány elkészítésében annak érdekében, hogy megfigyelhessék őket a meditáció és ima előtt, alatt és után.

A megfigyeléseket 8 héten át naponta 12 percen keresztül végezték el.

Az eredmény nagyon meglepte a kutatókat az ima és a meditáció egészségre gyakorolt pozitív hatásai tekintetében.

A legérdekesebb dolog az volt dr. Andrew állítása szerint, hogy agyunknak van olyan része, amely a vallástól függetlenül változásra képes.

Egy másik tanulmányban, amelyet a Cancer Society nevű folyóiratban tettek közzé, azt találták, hogy az erős lelki meggyőződésű betegek jobban reagálnak a kezelésre, és kevesebb tünetük van.

A felmérést 40 000 betegen végezték el.

A floridai Moffitt Rákkutató központ kutatói egy kutatásukból azt a következtetést vonták le, hogy azok, akik hisznek az ima és a meditáció erejében, jobb fizikai és mentális állapotban vannak, mint a nem hívők, illetve akik nem meditálnak.

Ezeknek az embereknek sokkal jobb szociális viszonyuk van a környezetükkel.

Mindezekből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a hit és a meditáció egészségesebbé teszi az embereket.

És ezek az emberek három pillérre támaszkodnak: fizikai, szellemi és lelki pillérekre.

Hát nem csodálatos?