Ezeket a dolgokat soha ne mond az édesanyádnak, ezzel összetöröd a szívét!

Egy napon majd eltávozik és nagyon fogjuk bánni azt, hogy nem tudtunk bocsánatot kérni tőle. Az idő telik, előbb vagy utóbb elrabolja a hozzánk közel álló személyeket, köztük a legdrágábbat, az édesanyánkat.

Ő a legfontosabb személy az életünkben, ő az aki életet adott nekünk és nagy szeretettel nevelt fel minket. Ő volt mindig mellettünk amikor betegek voltunk, az ablakban várt, amikor késő este mentünk haza egy buliból és ő örült a legjobban a sikereinknek.

Mi pedig csak nagyon ritkán mondtuk azt neki, hogy szeretjük, hogy csodálatos és nagy szükségünk van rá. Néha a problémáink miatt idegesek vagyunk, olyan szavakkal válaszolunk az édesanyánknak, amelyek megsebezik őt és könnyet csalnak a szemébe.

1. Nincs időm

Ő a szíve alatt hordott 9 hónapig, nem aludt éjszaka amikor kicsik voltunk, nagyon sokat dolgozott azért, hogy taníttasson bennünket. Hajnalban kelt azért, hogy finom ételeket főzzön.N agy türelemmel hallgatta mindazt amit meséltünk neki, mindig vigyázott ránk és sohasem ejtette ki a száján azt a mondatot, hogy „Nincs időm.”

2. Gyűlöllek

De ö szeret minket, bármi is történjen, bárkik is legyünk: üzletemberek, munkások vagy olyan emberek akik a nyugdíjas szülőktől kérnek pénzt, a megélhetésükre.

3. Nem fogok ilyesmit enni

Állj fel és készíts magadnak olyan ételt amit szeretsz! Ahhoz, hogy anya elkészítse ezt az egyszerű vacsorát néhány óra kellett!

4. Te neveltél így

Lehet, hogy az anyánk hibázott párszor a nevelésünkkel (túlságosan keményen büntetett meg, vagy nem szentelt elég figyelmet ránk), de megpróbált úgy nevelni minket, hogy becsületes ember legyen belőlünk. Attól a perctől kezdve, amikor úgy érzed, hogy valamid nincs meg, menj el dolgozni! Ne a szüleidtől várd azt, hogy mindent megadjanak neked, ha már felnőtt vagy.

5. Soha nem szeretted apát

Ha nem szerette volna, akkor te sem születtél volna meg.

6. Apa nagyon helyesen döntött amikor elhagyott téged

Ez a legrosszabb dolog amit egy nőnek mondhatunk, mert valamikor bizony nagyon szerette azt a férfit. Annyira, hogy gyereket akart tőle, mind a két szülő hibázott. Amikor apánk elhagyott minket, anyám nagyon sokat szenvedett, de megpróbálta nem mutatni nekünk. Éjszaka sírt, és lehet, hogy még ma is sír.

7. Nem értheted

Még, ha így is van. Egy anya mindig próbál megérteni! Neki mindig volt türelme elmagyarázni mindent, most rajtad a sor!

8. Túl keveset olvastál

Tudod mennyi hirdetést olvastam el mire megtaláltam azt a kicsi lakást, ahol jól érzed magad évekig? És mennyi receptet olvastam el azért, hogy jó ízű étellel kényeztesselek.

9. Nem vagy eléggé iskolázott

Ha iskolája nincs is, de az élet iskoláját kijárta. Tanulmányok nélkül is megtalálta a módját annak, hogy pénzt keressen azért, hogy tanulhass és legyen karriered.

10. Sajnálom, de nem tudok eljönni a születésnapodra

Minden anya elgondolkodik azon amikor a gyermeke már felnőtt, eddig minden gondolata körülötted forgott. Hogyan fog ezután élni? Lassanként az anyák megtanulják, hogyan vigyázzanak csak saját magukra, de mindig izgatottan várja, hogy átlépd a küszöbét.

11. Nem hívtalak fel mert nagyon elfoglalt voltam

Édesanyád lehet, hogy egyedül van, betegen és talán még gyógyszerre sincs pénze, de te elfoglalt vagy, felhívni sincs időd.

12. Nem adtál elég szeretetet nekem

Lehet, hogy így volt, de tiszta szívéből szeretett és szeret ma is.

13. Nagyon rosszul nézel ki

Az édesanyád első sorban egy nő, ezért a kritika amit tőled kap a kinézetéről nagyon fájdalmas neki. Az is biztos, hogy nem jár szépségszalonba egy egyszerű ok miatt, nincs pénze.

14. Amikor szabadságon leszünk megyünk a tengerpartra, nem tudunk jönni hozzád

Ő most egyedül van és szeretné, ha legalább egy pár napra elmennétek hozzá, hogy megtöltsétek a házát mosollyal és jókedvvel, hogy együtt ebédeljetek és úgy érezzétek magatokat mint régen.

15. Tönkretetted az életem, nem vagy az anyám

Ilyet soha, de soha nem mondhatsz az édesanyádnak!