Lakberendezés, rendszerezés otthon – a Tchibo webáruház heti kínálatában böngésztünk

A Tchibo webáruház hetente változó témakörben kínál terméket. Ezen a héten a rendszerezés, lakberendezés témában jelentek meg praktikus cikkek, ezek közül válogattunk most.

Fémkosár szekrénybe: a megoldás, ha a polcok alatt közvetlenül található, általában üresen maradó területet is szeretnénk kihasználni. 15-20 mm vastagságú polcokra egyetlen mozdulattal rögzíthető és kétféle változatban is kapható. A nagyobb méret 50x20x45 cm, ez tágasabb tárolóhelyet biztosító megoldás, míg a két darabos szettben található kisebb darabok (39x11x28 illetve 32x11x25 cm) keskenyebbek, azonban szögletes kialakításuknál fogva közvetlenül egymás mellé helyezhetők, helyveszteség nélkül. A porszórt acél kosarak akasztói felületkímélő szilikonnal vannak bevonva, így nem tesznek kárt a polcokban.

A fiókokban és komódokban eluralkodó káosz is felszámolható – például az 54×13,5×28 cm méretű, mintás rendszereződoboz segítségével, amelyben belső elválasztóelemek segítenek abban, hogy a különféle holmik átláthatóvá váljanak. A petrolkék alapon halványkék levélmintás doboz oldalai és alja megerősítettek, textil bevonatának köszönhetően pedig akár finomabb holmik tárolására is alkalmas. Ha kisebb tárolóegységekre van szükségünk, akkor is van megoldás, hiszen két darabos szettben kaphatunk kisebb, 14×13,5×28 cm tárolódobozokat is, melyek akár együtt, akár külön-külön is használhatók. A kivehető aljaknak köszönhetően használaton kívül mindkét méretben helytakarékosan összehajthatók a dobozok.

A 4 dobozt tartalmazó szett elemei akár ajándékcsomagoláshoz is használhatók, de otthon is jó szolgálatot tehetnek a kisebb holmik, pl. ékszerek vagy varróeszközök rendezett tárolásával. A kiváló minőségű, FSC® tanúsítvánnyal rendelkező kartonból készült, kasírozott és igényes nyomott mintával ellátott dobozok mindegyikéhez stabil fedél tartozik, ráadásul a dobozok praktikusan egymásba helyezhetők, így akkor sem foglalnak sok helyet, ha épp használaton kívül vannak.


Egymáshoz remekül passzoló darabok az elegáns megjelenésű nagyméretű tároló és a 3 fiókos textilkomód, amelyek stabil, masszív kartonból, lenvászon hatású bevonattal készültek dekoratív, parafa fogantyúkkal. A tároló extra keskeny kialakításánál fogva remekül passzol majd szűk helyekre, miközben rendkívül sok tárolóhelyet biztosít ágyneműk vagy törölközők tárolásához. A textilkomód masszív polclapokkal készült, vízszintesre lehajtható fiókjaiba pedig nagy nyíláson keresztül pakolhatunk be, amelyeken keresztül a tartalmuk is mindig jól átlátható és könnyen hozzáférhető.

Por, nedvesség, szagok és molyok ellen is véd a 2 darabos szettben kapható álló vákuumos tárolózsák, amely nagy méretéből adódóan számos dolgot elnyel, majd a levegő kiszívásakor szögletes csomaggá változik. Ezzel a módszerrel akár 75%-os helymegtakarítást is elérhetünk. A zsákok akár huzamosabb ideig is nyugodtan használhatók, hiszen a benne elhelyezett dolgok kinyitáskor egyszerűen felveszik eredeti alakjukat.


A nagyméretű tárolótáska paplanok és párnák tárolásához és szállításához is tökéletes eszköz. Hálós betétei gondoskodnak az optimális szellőzésről, belül pedig olyan bevonattal van ellátva, amelyet egyszerű nedves kendővel is letörölhetünk, így a tisztítása is kifejezetten egyszerű. Kívül nagy, tépőzáras rekeszt is találunk rajta, míg a főrekeszt körbefutó cipzárral nyithatjuk/zárhatjuk. Nagy, strapabíró hordozófüleivel kényelmes a fogása, ha szeretnénk a tartalmával együtt áthelyezni.

Nem csak a tárgyak, a gondolatok rendszerezése is fontos – ebben segít az esztétikus, aranyszínű szélű lapokból álló mintás jegyzettömb szett, amelyben 3 különböző méretű tömböt találunk. A legkisebb füzet bevásárlólistákhoz, a közepes teendőlistákhoz, a legnagyobb pedig heti tervezőnek van kialakítva, hogy mindig pontosan tudjuk a programjainkat, és ne felejtsünk el semmit! Az FSC® tanúsítvánnyal rendelkező anyagból készült tömbökkel áttekinthetőbbé válnak a mindennapok, miközben abban is biztosak lehetünk, hogy fenntartható forrásból származó papírt használunk!

Ha jól indul a nap, akkor biztos könnyebb lesz a rendezettség fenntartása is. A reggeli felkelés sokaknak sosem lesz igazán egyszerű feladat, de sokat segíthet, ha az első percekben egy esztétikus eszközzel találjuk szembe magunkat. A fa hatású LED-es ébresztőórát megpillantva kicsit kellemesebbé tehetők a felkelés nehéz percei is. Ráadásul az idő mellett a dátumot és a szoba hőmérsékletét is megtudhatjuk, a snooze gombbal pedig a telefonnál megszokott funkciót használhatjuk az ébresztőórán is. Az idő kijelzése 12 vagy 24 órás formátumban lehetséges, a hőmérséklet pedig tetszés szerint Celsius-fokban vagy Fahrenheitben jeleníthető meg.

Az otthon leginkább a meghittségről szól – ennek eléréséhez pedig kitűnő lehetőség a LED-es égősor betűkkel, amelynek 20 kis lámpájára egyedi jókívánságokat rakhatunk ki, hogy így még kellemesebbé váljon az otthon töltött idő. Az elemmel működő (vagyis rugalmasan, bárhol elhelyezhető) égősorhoz 90 színes és 90 fekete-fehér lapocska tartozik betűkkel, számokkal és szimbólumokkal, így a melegfehér fényt árasztó lámpák üzenete igazán személyre szabható – ráadásul az időzítőfunkcióval mindez automatizálható is, hiszen 6 óra világítás után 18 óra pihenő következik.

A fehér színű, csíptetős LED-es lámpa akkumulátorának köszönhetően vezeték nélkül használható, így bárhová elhelyezhető, ahol épp szükségünk van egy kis extra fényre. Hajlítható karján melegfehér fényt kibocsátó, fényerőszabályozós LED-ek találhatóak, így mindig megfelelő erősségű fényt használhatunk. Be-/kikapcsoló gombja a csíptető felső részén található, az akkumulátor élettartama pedig 25%-os fényerősség mellett nagyjából 25 óra. Az akkumulátort mikro USB-kábel és adapter segítségével tölthetjük fel.

A 2 mágneses fali akasztó szettben az előszobákban lehet különösen hasznos kiegészítő, de a lakás bármely pontján ízléses, mégis praktikus megoldást kínál a felakasztani való dolgok számára. A natúr tölgyszínű akasztók teherbírása maximum 5 kg, ezen kívül, mivel beépített mágnes is található bennük, a kulcskarikák és egyéb mágneses tárgyak is elhelyezhetők rajtuk – ezekből 150 grammot bír el egy-egy akasztó. A szettben az akasztók mellett 2 mágneses kulcskarikát és szerelési anyagot is találunk.

A ruhásszekrények zsúfoltságát enyhítheti az aszimmetrikus ruhaállvány, amely ideális megoldás lépcsők vagy tetőtéri ferde síkok alá, hiszen rugalmasan állítható be a szöge: mindkét végének magassága külön-külön, 98 és 168 cm között állítható, fokozatmentesen, a ferdétől az egyenesig. A hullámos felületnek köszönhetően a vállfák akkor sem csúszkálnak majd rajta, ha épp ferdére állítottuk be, miközben alsó részén praktikus polcot találunk cipők vagy tárolódobozok számára. Emellett a mozgatása is könnyű, hiszen alul 4 kerék található rajta.


A ruhaállványhoz, de a gardróbszekrénybe is jól jöhet a helytakarékos vállfa, amelyen maximum 3 ruhadarab számára találunk helyet – miközben csak egy vállfányi helyet foglal el a szekrényben! Összecsukó mechanizmusának köszönhetően felakasztott állapotban is minden ruhadarab bármikor könnyen elérhető, csúszásgátló csíptetői pedig anyagkímélő bevonattal vannak ellátva, így kényesebb holmikat is nyugodtan rájuk bízhatunk. Akasztója nikkelbevonatos és forgatható, vagyis igény szerint helyezhető el bárhol.

A hetente változó ajánlat mellett van állandó kínálat is a Tchibo webáruházban: a teljes lakberendezés kínálatban további ötletek egész tárháza található, ha megoldást keresünk a lakásban felmerülő káosz ellen, épp ezért érdemes alaposan átböngészni az összes lehetőséget, hogy mindig rendezett, kényelmes otthonba térhessünk haza!