Mézes borogatást tett a mellkasára, a köhögés reggelre megszűnt!

Ez egy természetes módszer, amit évtizedek óta alkalmaznak megfázás esetén vagy légzőszervi megbetegedések esetén. A mézes borogatás alkalmazásával megszabadulhatunk a kínzó köhögéstől egy éjszaka leforgása alatt, gyerekek és felnőttek esetében is alkalmazható.

Mézes borogatás

  • méz,
  • liszt,
  • napraforgó olaj,
  • géz,
  • szalvéta,
  • ragtapasz.

Elkészítés:

Keverjük össze annyi lisztet egy kisebb adag mézzel, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Ez lesz a borogatás. Adjunk a mézes keverékhez egy kevés olajat, majd forgassuk bele lisztbe a kapott masszát, tegyük egy szalvétába és göngyöljük bele egy darab gézbe.

Tegyük a mellkasunkra és a hátunkra ezt a borogatást, rögzítsük ragtapasszal és vegyük fel a pizsamánkat. Megjegyzés: a borogatást ne a szívünk mellé tegyük, hanem feljebb a mellkasunkra. Ha gyerekeknél alkalmazzuk ezt a módszert, akkor lefekvés előtt tegyünk a gyerek mellkasára borogatást és tartsuk rajta 2 – 3 órán keresztül. A felnőttek tartsák magukon éjszakára a mézes borogatást.

Ez a természetes módszer csodákra képes, gyulladáscsökkentő hatású és felmelegíti a szervezetet, ezért az izzadás is normális reakció. Az eredmény nem marad el! Alkalmazhatjuk a betegség korai szakaszában is, nátha, megfázás, köhögés esetén, már az első alkalom után érezhető a hatása. A gyógyulás érdekében használjuk, amíg a köhögés megszűnik. Mivel ez egy természetes módszer, gyógyszeres kezelés mellett is használhatjuk.

A módszert csak azok alkalmazzák, akik nem allergiásak a mézre.