Olasz stílus – 40. életévünket ünnepeljük elegánsan! Tapasztalt divattervező tanácsai

Nem egyszer van olyan eset, amikor a szekrényünk tele van ruhákkal, de nincs mit felvenni. Azaz, a ruhákat rosszul válasszuk meg és nem harmonizálnak egymással. Ahhoz, hogy egy alap női ruhatárat alakítsunk ki 40 évesen, fontos figyelembe venni három szempontot: stílus, elegancia, és klasszikusok.

Divattervezők tanácsolják: ha meg akarsz felelni mind a három kritériumnak, bátran válaszd az olasz stílust és ezzel sohasem hibázol.

Az Olasz stílus

Az olasz stílus szinonimája a jó ízlésnek és az eleganciának. Ahogy a napsugaras ország lakói mondják, olaszosan öltözködni azt jelenti, hogy jól nézzünk ki és érezzük magunkat jól a bőrünkben egész nap.

Ezt a stílust még olasz eleganciának is nevezik. Az olaszoknak ez nőiességet, eleganciát, egyéniességet és titokzatosságot is jelent. Ez meglátszik a ruhák vonalvezetésén és a sziluettjén és ugyan úgy a sok kiegészítőn.

A Bidista.com szerkesztősége, részletes információkat gyűjtött össze az olasz női ruha stílusokról. Elegancia és komfort egyben!

1. Ruhák és középhosszúságú szoknyák

Ruhák és a szoknyák olasz stílusban lehetnek testhezállóak, egyenesek és enyhén trapézosak, de semmiképp nem lehetnek bő szabásúak. A mindennapos viselet gyakran kiegészül csipkés szoknyával, az estélyi ruhák szintén készülhetnek csipkés anyagból.

Hogy tetszik neked ez a felső a szűk szoknyával?

És íme az egyik klasszikus példája az olasz estélyi ruhának, szürke árnyalatú felső csipke szoknyával. Stílusos és ízléses, igaz?

2. Nadrágok

Az olasz stílus megjelenítéséhez bármilyen fajta klasszikus nadrág megfelel: legyen az egyenes, szűk, csípőtrapéz, halásznadrág vagy általános hosszúságú.

Mindennapos fehér viselet – egy kitűnő ötlet a nyári melegben, ha az olasz stílust választottad ki magadnak.

3. Farmerok

Nem mintha az olaszok nem viseletek volna farmert, vagy vászonnadrágot, csak a klasszikus szín a farmerkék és a bézs nem eléggé „olaszos”.

A tradicionális kék színnek az olasz stílusban nincs helye, túlságosan egyszerűnek tűnnek. Legjobb döntésnek számít a szűk fehér, világoskék, fekete vagy a világosszürke színű farmer…

4. Ingek és blúzok

Az olasz stílus jellegzetessége a minőségi kötöttáru termékek.

Válassz egy toppot, egy viszkóz anyagú felsőt, csipke blúzt, kasmírpulóvert, garbót, vékony szövésű kardigánt az átmeneti évszakban és vastag szövésűt a hideg évszakban.

A blúz és a mélykivágású felső feltűnő díszítéssel (hímzés, fodros elemek, díszes gombok) aminek nincs helye az olasz ruhatárban. A tunika szintén nem tartozik az olasz divathoz.

5. Zakók, zsakettek, mellények

Blúz, kardigán, vagy pulóver felül elegáns könnyű zsakettel vagy egy kiskabáttal – ez az olasz fazon egy tavaszi sétához!

Előnyösek a könnyű anyagokból készült, egyszerű nőies ruhadarabok: válltömés nélküli könnyű szövetből készült blézerek, klasszikus és kötött mellények.

6. Felső ruházat

Itt megint nem mehetünk el a klasszikusok mellett: rövidkabátok, rövid bundák övvel, rövid szőrme kabátok és ballonkabátok. Minden ruha kihangsúlyozza a derekat, egyszerű és semleges tónusú.

Ha az olasz stílusról beszélünk, a nők többségénél egy feltűnő ruhadarab képe jelenik meg. Ez lehet például egy Armani kabát vagy blézer. Az öltözet többi részének egyszerűnek kell lennie.

7. Cipő

Az olasz stílusnak rengeteg cipőmodellje van. Fő szabály – csak klasszikus anyagokat használjunk: bőrt vagy hasított bőrt.

Mellesleg, ha mindennapi olasz stílust szeretnénk meghatározni, akkor ezek a balett cipők lennének. A balettcipők magjukban hordozzák az eleganciát és nőiességet, ezen felül nagyon kényelmesek.

Ugyancsak előnyben részesítik az akkurátusan készített bokacsizmákat és csizmákat, mokaszinokat, lapos sarkú cipőket, converseket és különböző színű edzőcipőket.

8. Kiegészítők

Az olasz nők szerint a kiegészítők teszik egyénivé a külsőt, mert lényegében mindenki ugyanolyan öltözéket visel. Ezért az olasz nők különösen szeretik a nagy gyűrűket, a masszív karkötőket, hosszú nyakláncokat medállal és  nyakékeket. Ha aranyórát viselsz, akkor csak az legyen a kiegészítőd.

9.Kalapok

Ha este a hangos olasz utcákon sétálsz, nagyon sok fajta klasszikus keskeny karimájú kalapot viselő hölggyel találkozhatsz.

10. Sálak

Az olaszok nagyon szeretik a selyemkendőt és sálat különleges mintákkal. Ha egy elegáns sálat választasz, azzal kiegészítheted az öltözékedet.

11. Napszemüveg

Az olaszok egyszerűen imádják a szemüveget! Bármilyen formájúak és színűek lehetnek, a fő szempont, hogy illeszkedjenek a kiválasztott öltözékhez és a keret ne legyen túlságosan kicsi.

12. Színek

Természetesség, egyéniesség, hogy elegánsan nézzünk ki, ne közönségesen, azt a szín határozza meg, amelyek a leggyakrabban megtalálhatóak az olasz nők ruhásszekrényében. Ezek a fekete, szürke, kék (farmer szín).

Nyári ruháknál a fehér és a bézs színt választják. Általában egy öltözet 2-3 színből áll. Az élénk különböző színes öltözékeket bemutatókon és az újságokban látni, de a valós életben nagyon ritkán.

A szerkesztőség tanácsa

Az olasz stílus megalkotásakor, nagyon fontos meghatározni, hogy az általános, vagy estélyi viselet, hogy ne essünk hibába. A napi viseletet a komfort jellemzi, melyben nem szerepel a nagyon magas sarkú cipő, az élénk smink és a mutatós ruha.

Az estélyik megengedik a nyitott hátat és mély dekoltázst és a nagyméretű kiegészítőket. Ha kiválasztasz egy öltözék mintát, vedd figyelembe, főleg a klasszikus variációknál: skót kocka, csíkok, egyszerű geometriai formák.  Az öltözékben csak egy mintás ruhadarab legyen, hogy megtartsd a visszafogott külsőt.

Fogadd meg ezeket a tanácsokat, és a külsőd szebb lesz. Ne feledkezz meg megosztani ezeket az információkat a barátaiddal a világhálón!