Sokan írjátok itt, hogy nincs időtök kenyeret sütni. Csak meg kell találni a nektek való receptet 😉 Jelentem, én megtaláltam!

Nekem sincs időm, de ahogy kitalálom, onnantól 2 óra múlva már gőzölög is a fincsi kenyérke az asztalon. Nagyon egyszerű a recept, nekünk nagyon beált.

Az alaprecept: 3 bögre liszt, másfél bögre meleg víz, 1 teáskanál só, egy fél (24gr) élesztő.

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, hagyjuk kelni, sütjük. (200 fokos sütőben fél órán át tetővel, fél órát pedig anélkül). Porélesztő volt az eredeti receptben, de szerintem lassabban kel vele. A fél bögre vízben, egy pici cukorral futtatom fel az élesztőt, azt öntöm a liszthez, de előtte átszitálom, hogy a kenyérke jó levegős legyen. Az elmúlt két évben így tapasztaltam ki.

Ez most sima „tescos” liszt. De szoktam próbálgatni többfélét. Nagy kedvencünk még a magos kenyér. Ha olyat sütök, azt is megosztom majd veletek.

Előre szólok áramszámla nincs benne az árban, mert átlagban megy napi egy órát a sütőm ígyis-úgyis. Mert ha nem kenyér sül, akkor valami kaja vagy süti. És mivel Bécsben élek euróban számolok. Ez a sima kenyér kicsit több, mint 800 gramm és 60 centre jön ki az aktuális árakkal. Ez a boltban 2-3 euro lenne, tehát a 4x-e.

Bejja Miháczi konyhájából!