Világbajnoki címet szerzett fekvenyomásban egy magyar rendőrnő

Fotó: facebook.com/melinda.lombosi

Az idei fekvenyomás világbajnokságot Japán fővárosában, Tokióban rendezték, ahol egy nagyon erős mezőny szállt harcba az aranyéremért, a sportág legjelentősebb versenyzői mind megmérettették magukat.

Idén a résztvevők párhuzamosan indulhattak az open és a masters kategóriában is, ez pedig azt jelentette, hogy a 41. életévében járó Vincze Zoltánné dr. Lombosi Melinda a nyolc napos versenysorozat négy napján is érdekelt volt, a fennmaradó időben pedig tanítványait segítette.

A dunavarsányi édesanya kiváló eredményeket ért el:

Korcsoportjában klasszikusban aranyat, equipped versenyszámban ezüstöt szerzett, míg a fő versenynek számító open kategóriában klasszikus és equipped számban is a második helyen tudott zárni.

Közzétette: Melinda Vincze Zoltánné Lombosi – 2019. május 26., vasárnap

„147 és fél kilogrammal masters 1-es világbajnoki csúcsot állítottam fel a +84 kilogrammos súlycsoportban, az open kategóriában csak egy női versenyző tudott megelőzni, equipped számban pedig 200 kilót tudtam nyomni. A teljes világbajnokságot tekintve én lettem a legsikeresebb, senki más nem tudott négy érmet szerezni, a legtöbben nem is vállalták, hogy ennyi számban elinduljanak”

– mesélte büszkén a versenyző.

Kapcsolódó cikkek:

A Készenléti Rendőrségnél rendőrtisztként dolgozó sportolónak nem volt sok ideje a pihenésre, elmondása szerint ugyanis már megkezdte a felkészülést az augusztusi, Luxemburgban rendezendő Európa-bajnokságra.